maanantai 2. maaliskuuta 2009

Ihana maaliskuu

Tänään heräsin J:n hassuun kuvaviestiin ja sen jälkeen sain märkiä pusuja yhdeltä (ja välillä kahdelta) ihanalta karvaiselta muksulta.
Ihana herätys siis. Ei ollut kiire ja sain rauhassa venytellä lämpöisen peiton alla, katsella ulos pakkaseen ja nukahtaa vielä hetkeksi muksut lämpiminä klassikkopaikalla polvitaipeissa.
Kävimme ulkona nuuskimassa uudet hajut lumesta ja sitten sisälle syömään nappuloita ja juomaan iso kuppi teetä. 
J on laivalla ja minulla olisi nyt ihanan hiljainen ja kiireetön päivä aikaa tehdä essee valmiiksi. Tällä hetkellä se on pitkin papereita sekavina sanoina ja lauseina, joita olen kerännyt sieltä täältä artikkeleista, kirjoista, netistä ja omasta päästänikin jopa. En meinaa millään saada esseen hännästä kiinni. On vielä liikaa luettavaa ja kaikki avoinna. Toivon, että vastauksia tai edes niiden etiäisiä alkaa tupsahdella samalla kun kirjoitan. Siitä on laittoman pitkä aika kun olen viimeksi taidehistoriasta kirjoittanut. 
Tekisi mieli lähteä pihalle. Kaupasta tarvittaisiin kaikenlaista.. ja juuri luin Liivian blogista, että Kirjakahvilaan on avautunut hänen näyttelynsä. Sen haluan nähdä ja syödä ehkä kuuluisaa porkkanakakkua samalla. Lähtisikö joku mukaan?
Kiireettömän olon aiheuttaa muka-loma. Siis periodien välinen viikko, tenttiviikko, jota joku voisi kutsua opetuksesta vapaaksi viikoksi. Minulla ei ole tenttejä eikä opetusta, mutta esseen palautuspäivä on torstaina ja yksi ruotsin tiivistelmäkin pitäisi väsätä. Taidehistorian laitoksella on myös yksi vierailuluento, jonka aion käydä kuuntelemassa. Torstaina menen kynsihuoltoon (lakkasin ne äsken mustiksi, koska eilen revin kaikki geelit pois hermostuksissani...nyt ollaan sitten näin. Hurjina.) ja torstai-iltana lähdemme koko konkkaronkka kohti Hämettä ja täyttä jääkaappia (Mami huomio!). Perjantaina toivon pääseväni Niinan ja Pepin kanssa kiertämään muutaman kirpputorin. Haluan myös syödä palan (tai kaksi) kakkua ja juoda paljon teetä.

Ihmetyksen aiheita (listaan ne tähän, jos ne vaikka sattumalta selkiäisivät tekstiksi muuttuessaan):
- Mihin ja miten säilön hääpukuni?
- Millaista on olla taiteilijan vaimo?
- Mistä saan nahkalegginssit ja rohkeutta käyttää niitä? Tarvitsisin myös lämpöisen sään.
- Miksi olen niin laiska opiskelija? Tsemppaan hulluna pääsykokeisiin (x3) ja sitten lopetan kaiken opiskelua ja oppimista parantavan toiminnan.
- Saanko kesätöitä? Ja voiko niitä saada, jos ei hae kuin yhteen paikkaan?
- Miksi en jaksa kirjoittaa hakemuksia kesätöihin?
- Miksi naapuri jaksaa aina imuroida ja miksei se tule tänne meillekin imuroimaan?
- Miksi opiskelu kestää niin kauan? Haluaisin jo eteenpäin. (Vastaus on ehkä kohdassa 4.)
- Pitäisi käydä passikuvassa, mutta siinä ei kai saa olla pipo päässä enkä jaksa laittaa hiuksia tai meikata tai kävellä jonnekin missä otetaan passikuva, koska siitätulee kuitenkin huono.
- Minne olen pistänyt vanhat passikuvani, joissa näytän aika hyvältä, koska olen juuri käynyt kampaajalla ja jaksanut meikata ja on kesä niin ei ole tarvinnut käyttää pipoa?4 kommenttia:

 1. Kunpa pääsisin turkuun tai asuisin edes vähän lähempänä,tulisin nimittäin oikein mielelläni sun kanssa katsomaan Liivian näyttelyä! Harmittaa..höh:(

  Mutta ainakin voin luvata,että perjantaina tulet saamaan jättiläismukillisen teetä ja vähintään sen yhden kakun palan:) Plus hassujen tyttöjen seuraa kirppareille:)

  VastaaPoista
 2. Ei löytynyt avainta, mutta tilattiin Ikeasta uusi, maksoi huimat 2e ja tulee ihan kotiovelle asti! Jipijipi. Ei ollut paha onneksi :) Eikä mitään postikuluja tms.

  Katsotaan Ikea-reissuja ens viikolla! Hans ei haluais kyllä tulla mukaan ja sanoi että voisin mennä kavereiden kanssa, mutta täytyy katsoa vielä :) että saanko ihan ite sisustaa mieleni mukaan :) Luultavasti voidaan tietty käydä taas myös useamman kerran.... :)

  VastaaPoista
 3. Mihin pääsykokeisiin sä tällä kertaa luet..? ;)

  VastaaPoista
 4. niina: kiitos vaan tee+kakku -seurasta! ja tervetuloa turkuun :) puspus

  lotta v.: nyt saa pääsykokeet riittää (jos sivuaineen pääsykokeita ei oteta laskuihin mukaan) ihan muutenkin riittää luettavaa.. :)

  VastaaPoista