maanantai 16. helmikuuta 2009

praha praha

Tässä pieni matkareportaasi Prahasta!
Reissu oli aivan mahtava. Kaupunki oli todella kaunis ja ihmiset ystävällisiä. Vetää kyllä vertoja Pariisille, kiilaa ehkä jopa ohi sen!
Sää oli muutaman asteen pakkasella, aurinko näyttäytyi silloin tällöin ja tuoksui keväälle. 
Hotelli oli ihana ja huoneemme oikein mukava. 

Torstaina kävelimme Vinohradyn alueella, ihastelimme rakennuksia ja nousimme tv-tornien näköalakoppiin katselemaan näkymää yli Prahan. 
Nahkatakki ei paljoa lämmittänyt ja pian olikin pakko metsästää opaskirjan suosittelema kahvila. Ihanaa ruokaa, teetä, kaakaota (sulaa suklaata!) ja lämmintä tunnelmaa..


Tv-torneissa kiipeili kasvottomia vauvoja. Se pisti taidehistorian opiskelijan aivot raksuttamaan ja otsan ryppyyn.
Torstai-iltana söimme hotellin ravintolassa. Kuuman kylvyn jälkeen kaaduin ihanan isoon ja pehmeään sänkyyn ja nukahdin.

Perjantain aloitimme Mucha-museolla. Söpö ja pieni museo..tykkäsin.
Tässä kuva perjantain kahvilalöydöstä. Ihana, pieni ja kotoisa kahvila jossain kirkkojen kupeessa. Söimme ihania aprikoosileivoksia, minulle lisäksi kahvi, J:lle ainakin yksi olut.
Myöhemmin perjantaina söimme aidossa prahalaisessa oluttuvassa kanaa ja ranskalaisia. Annokset olivat isoja, niin myös jälkiruuat! Alla kuva jälkkäristäni joka koostui kolmesta donitsi/munkkimaisesta pullasta, joiden päällä oli kermaa ja luumuhilloa. Tosi hyvää, mutta liikaa.. Yhden syötin J:lle ja se yksi jäi yksinäisenä nököttämään lautaselle tomusokerikekoonsa. Prahalaiset selvästi tykkäävät luumusta, sitä tuli syötyä kaikessa muodossaan.

Tässä kuva samaisesta oluttuvasta, jossa päivitin muistikirjaani. Vieressäni on paperipussi täynnä ihanuuksia, joista kuva myöhemmin.
Illalla söimme Cowboys-ravintolassa ihanan ysärikasari-rockin soidessa. Ruoka oli hyvää ja sitä oli taas riittävästi! 

Lauantaina kävimme modernin taiteen museossa. Kivoja teoksia, mutta paikkana kolkko ja epämiellyttävä. Tässä yksi hauska tulkinta.. pisti taas miettimään ja suun hymyyn. 
Söimme tällä kertaa hyvin kevyen lounaan. Olimme viisastuneet edellisistä päivistä ja halusimme pystyä syömään illalla kaiken mitä eteen kannettiin. 
Ravintola Kampa Park oli aivan ihana! Ystävänpäivä-menu, erillinen viinineuvoja ja akuun lasit shampanjaa. Ilta päättyi täydellisesti, kun täysin yllättäen ravintola tarjosi meille ilmaisen limusiinikyydin mihin tahansa. Huristelimme hotellille jaguarilla! Melko mukava ystävänpäivä ja viikko naimisissa -päivä ;)

Tässä sitten vähän shoppailusatoa!
Ihaaaaana nahkalaukku. Iso, kahvoilla ja olkahihnalla. Vaaleaa ja ruskeaa nahkaa, sopii siis vähän kaiken kanssa.. Sitten on tuo jo aiemmin mainitsemani safari-mekko ja sen kaverina ostettu nami-mekko. Mekko on neuletta ja helmassa on nahkasta leikattuja kuvia..mm pupu, koira ja puu! 
Ja tässä Cowbooys-ravintolaan lähdössä.. Kampa Parkissa sama mekko, mutta kenkinä uudet leobardit ja harmaiden tilalla mustat sukkahousut. Vyötäröä osoittamassa uusi ihana nahka+venyke-vyö!

Sunnuntaina kiertelimme kaupunkia ilman varsinaista päämäärää.. Hotellille tulimme hyvissä ajoin ja tankkasimme ennen lentoa vähän.. Minulle kakunpala, rose-viiniä ja kaksi cappuchinoa!

Ah, tulee niin hyvä mieli kun muistelee matkaa.. Tässä vielä kenkäsaalis! Leopardia ja punaista paljettia. Punaiset Topshopista, joka oli pienoinen pettymys.. Kai minä sitten olen niin Lindex-tyttö, että Topshopkin on liian raisu :D

pst. nyt haluan saunaan..en jaksa tsekata kirjoitusvirheitä.

3 kommenttia:

  1. Awww <3 Ihania kuvia! :) Ja ihania tunnelmia.. Oih ja voih! Onneks saadaan sut jo takas sieltä ;)

    VastaaPoista
  2. Nyt tää tyttö tahtoo Prahaan!
    Vaikuttaa kivalta paikalta.
    Enkä malta odottaa,että nähdään ja pääset kertoon kaiken:)

    pusuja!

    p.s aika ihania löytöjä..mmm <3

    VastaaPoista
  3. Niin on!! <3 Ja Jaakolle vastaus: lunnikoira.

    VastaaPoista