sunnuntai 1. toukokuuta 2011
Kevät on saanut mielen virkeäksi ja vähentänyt opiskelujuttujen määrää, mutta lisännyt kaikenlaista muuta häärimistä. Kamerakin unohtuu päiviksi (viikoiksi) nurkkaan. 
Elo on nyt sellaista, että aamulla herätään kahdeksan aikaan ja leikitään hetki sängyssä mamman käsirasvatuubeilla. Kun kiipeily yltyy vaarallisen hurjaksi, lähdetään alakertaan laittelemaan puuroa. Yksi iso annos, josta osa pienempään kippoon ja osa isoon suuhun. Maiskutellaan ja ehkä katsellaan vähän lastenohjelma tarjontaa. Pestään hampaat, konttaillaan, syödään imuria ja heitellään palikoita. Sitten alkaakin jo vääntö ja kääntö ja saadaan menolippu yläkertaan aamu-unille. Joinain aamuina sitä sitten nukahdetaan koko perhe. Yleensä isommat sohvalle epämukavasti koirat välissä ja alla ja päällä.
Kun radiosta kuuluu ää, aletaan lounashommiin. Napsitaan milloin mitäkin lautaselta. Parasta herkkua on makarooni, joka katoaa suikero suikerolta pieneen suuhun. Kaikki ylimääräinen, mikä ei ole makaroonia tai hernettä viskotaan koirille, jotka parveilevat kuola valuen syöttötuolin ympärillä. Vapaavalintainen päiväohjelma lounaan jälkeen sisältää kaupassa/postissa/kirjastossa/yliopistolla käyntiä, keinumista tai muuta ulkoilua. Välipalaksi jotain hyvää hedelmää ja neljän aikaan ollaankin sitten taas päiväunikunnossa, koko porukka. Menolipun unijunaan saa kuitenkin vain osa porukasta, yleensä vain ne pienimmät. Nytkin sohvalta kuuluu raskas tuhina ja todennäkösesti yläkerrassa kuorsataan vähintäänkin yhtä makoisasti.
Unien jälkeen iltaruoka ja emmerdale. Sitten pihalle ja pihailun jälkeen iltapuurolle. Yöuni tulee viimeistään puoli yhdeksän. Ja siitä alkaa sitten isojen laatuaika. Kerätään päivän leikit lattialta, tyhjennetään ja täytetään tiskikone. Sitten toinen painuu kellariin naputtamaan tilasto-ohjelmia ja toinen ottaa tenttikirjan käteensä. Elo kulkee omissa uomissaan ja irrottautuminen tuntuu työläältä.

Vappu kulki aikalailla samaa rataa. Lisätään vaan tippaleipiä, simaa,perunsalaattia, nakkeja ja lihapullia. Iso lettu vapputorilla, ilmapalloja ja rakeita. Sisäpiknik ja mukavaa seuraa. Kivaa on!


6 kommenttia:

 1. oh so cute the frist picture.
  unfortunately i dont understand what u have written but it looks like a lovely day :)

  VastaaPoista
 2. arki on kuitenkin ihan parasta, vaikka välillä tylsää olisikin <3

  VastaaPoista
 3. [sen.siˈʝes]: Thanks! These days are lovely :)

  Laura: Totta, arki on parasta.. eikä edes tylsää!

  VastaaPoista
 4. miltä mahtaa imuri maistua :)) naureskelin tätä tekstiä paljon, veikeätä meininkiä!

  VastaaPoista
 5. Hei Outi! Kiitos blogivierailustasi! Mistähän löydän sähköpostiosoitteesi osoitetietojeni lähettämistä varten?

  VastaaPoista
 6. hanna: veikeetä imurimeininkiä juu :D

  VastaaPoista