sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Olen innostunut kokeilemaan uusia reseptejä. Aikaisemmin olen tehnyt ruuat omasta päästä. Edelleenkin harrastan mitä kaapista löytyy -kokkailua, mutta jotenkin se on kamalan jännittävää seurata tarkkaan reseptiä ja oppia uusia makuyhdistelmiä ja ruokia. Lemppari kokkausoppaani on lehdistä revittyjen juttujen lisäksi Nina Colliander-Nymanin ja Maria Riskan Oikeaa ruokaa -kirja. 

Uusin suosikkini on kuitenkin Apukokin keittokirja, jonka ovat tehneet Miikka Järvinen ja Maija Koski. Siinä ohjeet on merkitty niin, että apukokille riittää puuhaa. Lisäksi ohjeet on testattu lasten suuhun sopivaksi. Tykkään selkeistä ohjeista ja mutkattomasta kielestä. Tähän mennessä olen testannut kuvissa näkyvät suklaamuffinssit, joiden sisus jää ihanan valuvaksi, pasta carbonaran, joka maistui pienellekin ja ruman kananpojankeiton, joka oli ensimmäinen thairesepti, jota olen koskaan kokeillut, hyvää tuli! Apukokin puutteessa (ikä ei ihan vielä riitä hellan ääreen) reseptit taipuvat kivasti kahden kokin ohjeistukseksi. 

Alimmassa kuvassa toinen tekemäni mekko. Se on ihana, en taida paljon muuta tarvita täksi kesäksi! Nyt alan raivaamaan kangasvarastojani.. Voi olla, että laitan tänne jotakin myyntiin. Kaikenlaista on tullut hamstrailtua.

ps. Kertokaa toki omat kokkauskirjasuosikkinne!

6 kommenttia:

 1. Oiskohan nuihin mahdollista saada ohjetta? Nam minkä näköisiä.

  VastaaPoista
 2. Tuittu, niinpä..täytyykin kaivaa yksi pakkasesta kahvin kaveriks :)

  Noora, juu yritän muistaa kirjotella sen johonkin seuraavaan postaukseen !

  VastaaPoista
 3. mä en kestä miten herkullisen näköisiä.. tuoksu leijailee melkein tänne asti. kohta alan itsekin leijua ilmassa kuono pystyssä kohti teidän kotia niinku piirretyissä aina käy ;)

  VastaaPoista
 4. hanna, soitan sulle ens kerralla kun leivon, niin voit sit leijailla tänne :D Sit tietty kaikki pikkulinnut ja pörröiset eläimet tekee sulle ensin puvun verhoista ja niityn kukkasista!

  VastaaPoista
 5. näyttää niiiin hyvältä :)

  VastaaPoista