Auttakaas vähän.
Minulla on nyt kolmas avokado pöydällä odottamassa syöjäänsä. En ole uskaltanut tai halunnut jostain syystä syödä sitä missään muodossa. Olen ostanut ja katsellut epäluuloisesti, leikannut halki ja haistellut. Lapsi söi banaanin kanssa. Minkäs kanssa äiti söis?
Siis kertokaa minulle joku hyvä aloittelevan avokadonistin ohje. Siis jotain muuta kuin "Pistä sitä sellaisenaan leivän päälle". Se ei toimi minulla. Ainakaan vielä.
Kiitos!
Kuvat sekalaista syksyltä. En ole ehtinyt heilua kameran kanssa viimepäivinä. hö.
Avakadoa, tomaattia ja sipulia pieneksi leikattuna kulhoon. Sekaan oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja chiliä. Ihanaa! Paljaltaan tai leivän päälle.
VastaaPoistaJuurikin leivänpäälle ja kanasalaattiin. On hyvää tarpeeksi kypsänä. Nam!
VastaaPoistamie tykkään perus kreikkalaissalaatin avokaadomuunnoksesta :D Eli muuten niinku kreikassa, mut vaihtaa fetan avokadopalasiin.
VastaaPoistaKurkkua, tomaattia, avokadoa, punasipulia (ehkä) ja oreganoa, oliiviöljyä ja viinietikkaa.
Suosittelen sellaisenaan. Halkaistuna - ripaus suolaa ja sitruunamehua. Aivan loistavaa!
VastaaPoistaLaitan aina kanasalaattiin ja usein syön lusikalla sellaisenaan suolan tai pippurin kera.
VastaaPoistaJuotavassakin muodossa ihan parasta. Avokadoa, vadelmia ja karpalomehua tehosekoittimeen, tulee aivan ihanaa pirtelöä!
VastaaPoistameillä on myös avokadon kanssa vähän etäisempi suhde. jos opit nauttimaan jollain muotoo, niin kerro mulleki!
VastaaPoistaMinä komppaan muita, sillä itsekin vain muussaan sen sitruunan kanssa ja vähän suolaa ja ah kun on hyvää.
VastaaPoistaMulla ei ole mitään vinkkiä kuin että ei oo pakko syödä jos ei maita ;) Anoppi pakotti viis vuotta sitten ulkomaanreissulla syömään jotta saisi energiaa ja se oli kamalaa pakkopullaa. Itse tehty guacamole on ainoa muoto jossa saan alas :D
VastaaPoista1 avokado, 1/2 dl lämmintä vettä, 1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa), 1/2 tl vaniljasokeria, 1/2 tl kanelia, 1/2 rkl sitruunamehua, 2-3 rkl tomusokeria (tai maun mukaan). Soseuta ja vaahdota, anna seista jääkaapissa puoli tuntia ja sitten herkuttele! Tästä on hyvä aloittaa, ei maistu ollenkaan avokadolta :D
VastaaPoistaavokadoa sellaisenaan ja sen lisänä kreikkalaisesta jugutista tai kermaviilistä+valkosipulista, suolasta, sokerista, pippurista ja esim katkaravusta tai kinkusta tehty mönjä. NAM!
VastaaPoistaminä syön sellaisenaan, koverran lusikalla puolikasta johon olen laittanut hieman oliiviöljyä ja karkeaa suolaa, siis siihen kivenkoloon.
VastaaPoistatai sitten ruisleivän päälle lusikalla pehmeä kerros ja päälle vuohenjuustoa, nam.
Minusta avokado on ihaninta tortillan välissä, esimerkiksi paprika-tomaattikastikkeen ja creme fraichen kaveriksi paloiteltuna.
VastaaPoistaKiitos kauniista blogista :)