keskiviikko 13. toukokuuta 2009

printti-ongelmia

Sain nimipäivälahjaksi lahjakortin marimekolle. Päätin ostaa sillä palan kangasta ja tehdä taulun. Ruokapöydän päällä on seinässä ikävä tyhjä kohta,  joka kaipailee väriläiskää.

Ongelmana on enää kankaan valinta. Tässä missikandidaatit, tadaa!


Maija Louekari:NuppuTeresa Moorhouse: Sininen GepardiMaija Louekari: Karkuteillä


Tarkoituksenani on siis pingottaa kangas ja ripustaa seinälle. Kiilakehysten rakentaminen onkin sitten ihan eri juttu ja ansaitsee varmasti oman postauksensa. Tämän päivän teknisen työn ja naulojen hakkaamisen perusteella voin kertoa, että naulat ja vasara eivät ole vahvinta alaani. Ei anneta tämän kuitenkaan lannistaa ja puhutaan mieluummin ihanista kankaista.

Nuppu-kankaassa minua viehättää sen piirroksellisuus ja värit. Lisäksi se on raikas, verrattuna gepardiin. Toisaalta se saattaa olla liian hailukka hailukalla seinällä hailukan pöydän päällä. Gepardissa riittäisi varmasti väriä ja voimaa. Tykkään myös viidakko-fiiliksestä. Tosin tarzan-kauteni saattaa olla melko ohimenevää.. Gepardissa olisi kuitenkin vaaleanpunaista, olematta liian nössö. Lisäksi, kuten joku ehkä tietääkin, tykkään gepardin pilkuista. Karkuteillä-kuosi on uudempi tuttavuus ja ihastuin siihen heti. Se on reipas ja hauska, mutta onko se liian lastenhuone-meininkiä? Mielestäni se on printtinä kiinnostava, raikas ja hauskan värinen, mutta olisiko joku vähän abstraktimpi parempi, kun ajattelee, että taulu olisi seinällä pitkään...? Viimeinen kangas on kuitenkin ehdottomasti iloisin ja iloisesta tykkään. Reippaasta ja iloisesta..

Mikä on suosikkinne? Ja miksi? Ja te, jotka olette meillä käyneet; Mikä sopisi parhaiten olohuoneeseemme? 


8 kommenttia:

 1. Hehhe, meillä on jo valmiina mut ei oo kukaan ripustanut ;) Ja tulee kans ruokapöydän yläpuolelle.

  Toi mammutti on aivan ihana! Ja Nuppukin. Ite en tolle Gepardille oo kauheesti lämmennyt mutta siitä on aika paljon tehty sisustustauluja esim. Marimekon workshopeissa.

  Ja hei, ainakin Clas Ohlsonilta saa kehyksiä aika edullisesti, semmosia mitkä ite kiinnitetään kulmista toisiinsa.

  VastaaPoista
 2. Hmmm,nyt pistit pahan:)
  No,mun mielestä ei ehkä gepardia vaikka se ihana onkin..ehkä kuitenkin liian voimakas ja tumma.
  Eniten pidän Nupusta,se on niin raikas ja mukavan keväinen/kesäinen. Vaikea vaan sanoa kuinka hyvin se sieltä pöydän päältä erottuu,toisaalta onhan siinä kirkkaat värit eli en usko sen sinne hukkuvan.
  Karkuteillä on kyllä kans ihana enkä nyt keksi mitään syytä miksei sekin sopisi teidän seinälle:) Ei ole liian lapsellinen ja värit menis aika nappiin muun sisustuksen kanssa.
  Eli Karkuteillä tai Nuppu..ja mä veikkaan,että se on se Karkuteillä minkä valitset:D

  P.S Ihanan raikasta täällä!

  VastaaPoista
 3. Rva Herttainen: ah, kyllä..se ripustaminenkin ehkä sitten ansaitsee oman postauksensa ;) Pyörin tänään Clas Ohlsonin kehys-osastolla pitkään ja pohdin, että mikä olis paras kokoyhdistelmä. Kun eivät ne yksinään riitä mihinkään; suurin oli 100x80! no sitten kun sain laskettua sopivan combon niistä (olisin siis naulannut ne yhteen tms) niin eihän niitä kehyksiä ollut tarpeeksi. ärrr.. mutta Turussa on yksi liike josta saa kaiken pituisia kiiloja..sinne siis huomenna :) alan vahvasti kallistua karkulaisiin..

  niina: Kiitos, hyvät pohdinnat :> ja olet ihan oikeassa siinä, että gepsu on aikas synkkä..ja ehkä se alkaa olla jo vähän old.. ja taida olla oikeassa myös tuossa veikkauksessasi, että päädyn karkulaisiin.. on se vaan niin soma ja reipas ;)
  ja kiitos, vihreä-kausi pukkaa aika voimalla tällä hetkellä :D

  VastaaPoista
 4. Nuppu tai Karkuteillä sanoisin minäkin! Hyviä perusteluja on tuossa yllä :) Ja Nupun ite valitsisin!

  VastaaPoista
 5. hehhee, erilainen hamish tulee mutta mä olisin heti sanonu että gepardi. se on musta hyvä pointti, että se taulu ei saa kyl hukkuu sinne, vaikka onhan toki muissakin väriä!

  höm, alusta asti mun suosikki oli siis gepardi, tokana tuli nuppu. vaikka mitä oon aiempia postauksia lukenut, niin toi norsu sopisi vissiin siihen vihreeseen mitä sulla taitaa siellä olla?

  hmm, mene ja tiedä? :)

  VastaaPoista
 6. Laura: Toi Nuppu-kangas onkin ihan sun näköinen :))

  Hamish:kyllä ne kaikki sopis tänne.. vihree on nyt vaan tän kesän juttu :D mutta juu.. gepardi on ollut pitkään suosikkini.. niin pitkään kai että se alkaa näyttää vanhalta..

  kai marssin marimekolle ja pyydän kaikki kankaat näytille..ei muu auta ;D

  VastaaPoista
 7. Tuo alin on jotenkin niin kovin pirtsakka että nimeäisin sen omaksi suosikiksi, ei ole kyllä niin dramaattinen kuin toiset, mutta hyvin kesäinen!

  Kiilakehykset saat helpoiten tehtyä kävelemällä taidekauppaan, siellä myydään 5 sentin välein eri pituisia valmiita sivuja, siitä ostaa neljä mieleistä, naputtaa vasaralla ne kasaan, ei tarvitse nauloja ja sitten vain niittipyssyllä nitomaan, näitä löytyy edukkaitakin vaikka mistä esim. clasilta, suosittelen aina vastakkaisista kohdista vuorotellen niin saa varmasti suoraan :) Tuosta tulee varmasti hieno katseenvangitsija!

  VastaaPoista
 8. Parolan asema: Tein juuri niin kuin neuvoit ja marssin taidekaupan kautta clas ohlsonille :> niittypyssy on mahtava laite!

  VastaaPoista