torstai 14. toukokuuta 2009

siniset buutsit elefantilla

Heiii! Tänään on ollut hirmuisen kiva päivä! 
Vietin melkein neljä tuntia Ruissalossa heti aamusta ja oli tosi hauskaa. Aika hurahti nopeasti lintuja ja kasveja bongatessa. Surullista, että tämä oli kevään viimeinen demo.. Kesällä ei varmastikaan näe näitä tärkeitä ihmisiä niin paljoa. Toisaalta tämä luontoretki (bilsan demo) oli ihan mahtava lopetus keväälle. Näimme myös pääskysiä, joten nyt se kesä sitten alkoi!

Bongailun jälkeen lähdin metsästämään kiilapuita, nitojaa ja kankaita kaupungilta. Päädyin sitten lopulta (kiitos vaan kaikille avusta!) karkuretkeläisiin. Ostin 120x130 kiilapuut Turun väristä ja Clas Ohlsonilta super-nitojan. (Ostin samaisesta paikasta myös yleislaturin, jolla sain vihdoinkin ladattua kamerani!!!) Löysin Marimekolta palakankaina kahta erilaista mustavalkoista kuosia, joista nitojan innoittamana päätin väsätä uudet päälliset ruokapöydän tuoleihin. 

Siinä ne karkulaiset menevät saappainensa! Loppujen lopuksi taulu oli helppo tehdä. Ennen kuin ymmärsin siirtyä väljemmille vesille alakertaan meinasin jo huitaista astiakaapin lasioven hajalle kiilapuulla. Yllättävän iso tuo kehikko! Ilman suurempia ryppyjä kangas kuitenkin asettui ja pingottui hyvin.

Tässä sitten se toinen projekti. Jalat irti ja uusi kangas vanhan päälle nitoen. Helppo homma.

Helppoa se oli varsinkin sitten kun J tuli kotiin ja otti sähkövoiman käyttöön.. Hiukan hikistä puuhaa meinaan tuo jalkojen irti ja takaisin ruuvaaminen, siihen meni enemmän aikaa kuin päällisen paikalleen nitomiseen ja leikkuuseen. Neljä tuolia valmistuivat lopulta puolessa tunnissa! Ja jos tuo kangas ei kestä (ei ole huonekalukangasta) niin sittenpähän on hyvä syy nitoa uudet päälle taas :)

Tältä se tuoli sitten näytti. Olisi pitänyt ottaa kuva myös itseensä tyytyväisestä ja onnellisesta "verhoilijasta"!

Ja tässä syöpöttelynurkkaus uudistuneena.. Taulu odottaa vielä paikalleen ripustamista, mutta näyttää kivalta noinkin. Huomatkaa pöydän alla oleva mökki, joka toimii Pontuksen turvapaikkana, pommisuojana ja ketunkolona kun mami huutaa tai kattomiehet paiskoo peltiä pihalla.
Ajattelin ensin, että olisin päällystänyt puolet tuoleista toisella mustavalkoisella kankaalla, mutta tykästyin kankaaseen (Marimekko:Tuuli) niin, että päätin tehdä siitä(kin) taulun!

Nyt painun suihkuun vilvoittelemaan Ruissalon punaamia poskiani, ei tainnut suojakerroin ihan riittää. 

11 kommenttia:

 1. Ohhoh, tulipas tosiaan iso karkulaisista :) Ja voi luoja miten upea leivinuuni teillä on, käytättekö?

  Yksillä kavereilla on kans Turussa kiva kämppä jossa on jotain takkaa ja muuta. No, on tässä ihan uudessa asunnossakin puolensa mutta kyllä jos ois valinnanvaraa niin ehdottomasti takka, kakluuni tai leivinuuni tai jotain ihanaa sais olla :)

  VastaaPoista
 2. Rva H.: Nokikolari kävi jokin aika sitten ja tiesi kertoa, että kyseessä on aito ja alkuperäinen (1900-luvun alusta) turkulainen hellakakluuni :) se on kyllä tämän asunnon nami ja herkku. Talvisin sytytetään usein tuli lämmöksi ja ollaan myös kerran kokeiltu tehdä sarpanevassa lihapataa kakluunin hellalla; onnistui tosi hyvin! Pitäisi kyllä käyttää enemmänkin..

  VastaaPoista
 3. piti kanssa sanoa, että keittiö näyttää tosi kivalta. uuni on todellakin helmi, joskus haluisin sellaisen omaan kotiini.

  iikka tulee huomenna turkuun keikalle, joten jos näät isoa rumaa keikkamersua niin heiluta niille :)

  VastaaPoista
 4. hamish: kiitti:) tykkään kans tästä meidän keittiö-olohuoneesta. oisit lähtenyt turkuun iikan mukaan niin oisit nähnyt tän ihan livenä ;)

  VastaaPoista
 5. Siitä tuli aivan ihana!! Tosi hienosti sait tehtyä:) Paljonko siihen meni kangasta?
  Ja tuolit on kans hienot,muuttuivat ihan kokonaan eri näköisiksi. Tuli kunnon kesäkeittiö:)

  VastaaPoista
 6. niina: kiiittiii :> kangasta meni siis yks raportti=132cm muistaakseni..maksoi noin 27e. Kesäkeittiö indeed, kun ois vielä aikaa kokkailla!

  VastaaPoista
 7. No ei nyt mikään paha taulun hinta:) Maksoiko kehystarpeet paljon?
  Harmi kunmeidän tuoleja ei saa päällystettyä..:(

  VastaaPoista
 8. kehykset oli 29e, koska oli niiiin suuret rimat. nitoja tais maksaa 25e, mutta sitä ei tartte ostaa uutta seuraavaa projektia varten :) halvempaa toi oli kun seinän maalaus!

  VastaaPoista
 9. Ai siitä tuli noooooin iso! :) Komia on!

  Ja kyllä me reffataan sit kesälläkin! :)

  VastaaPoista
 10. Juu, fantit on isoi nääs ;>
  mehän treffataan melkein joka päivä torilla :D jee

  VastaaPoista
 11. Voi miten hieno siitä tulikaan! Ihanaa että oli apua neuvoista :) Nyt hymyilen koko päivän! On muuten tuolikin todella mainio näky.

  VastaaPoista