torstai 29. huhtikuuta 2010

kaksi viikkoa ja kolme päivää
Eilen Kertulla oli isipäivä ja minulla koulupäivä. Iltapäivällä vietiin nimipaperit maistraattiin ja käytiin ensimmäistä kertaa lastenneuvolassa. 

Hyvin meni - isit, koulut, nimet ja neuvolat. 

Pituutta on tullut lisää pari senttiä, painoa lähes puolikiloa.

Illalla ihmeteltiin maailmaa lattialta, aamuyöllä seurusteltiin muutama tunti suuren sinisen silmäparin kanssa ja tänään äitiä vähän väsyttää.

9 kommenttia:

 1. Voihan söpöys - ihastuttava tapaus! Ihanaa vappuviikonloppua!

  -tiina-
  sparkling ink
  http://entertaininganytime.typepad.com/

  VastaaPoista
 2. Sehän näyttää jo niin valppaalta ja pääkin nousee. Ja kyllähän noilla kauniilla isoilla silmillä kelpaakin uutta ja ihmeellistä katsella :)

  Voiko nykyään lapsen ilmoittaa maistraattiin jos se vielä myöhemmin kastetaan (tai ainakin päättelin jostain kummipuheista että Kerttu kastetaan)? Muistan sillon kun ite synnyin niin äiti oli puhissut vihasta, kun maistraatissa ei oltu annettu ilmoittaa mua väestörekisteriin koska äiti kuului kirkkoon ja mut aiottiin kastaa. Äitiä ärsytti, koska olihan lapsella jo nimi, oli ollut syntymän hetkestä lähtien. Ja ärsyttää itseänikin, en vain tajua sitä miksi ihmeessä ajatellaan, että kaste ja nimenanto ois sama, pöhköä salailla lapsen nimeä jos sellainen on jo päätetty.

  VastaaPoista
 3. Voi mikä pieni ihmisen alku :)

  VastaaPoista
 4. Tiina: Hihi, kiitos! Hauskaa vappua sinullekin :)

  Herttainen: Valpas ja viisas lapsi :) Meillä on nimijuhlat tulossa..ja kummit on tärkeä asia, kastettiin tai ei. En siis tiedä voiko ilmoittaa maistraattiin ennen kastetta, toisaalta jos on lähdössä matkalle ja lapsi tarvitsee passin niin on pakko ilmoittaa se nimi aikasemmin maistraattiin..hmh..luulisin että se siis onnistuu. Ja olen samaa mieltä..kaste ja nimi on eri asia. Nimen salailulla on vanhat taustat..pelättiin että paha vie jos nimi kerrotaan ennen kastetta, jostain luin, että lasta kutsuttiin jollain toisella nimellä kunnes oli kastettu..siis tavallaan harhautettiin sitä pahaa..jännä juttu:) Me ei olla salailtu, ollaan haluttu kutsua tätä pientä jo masussa omalla nimellään :)

  Minna: Sieltä se ponnistaa :)

  VastaaPoista
 5. Mikä ihana lähikuva! Vauhdilla Kerttu kasvaa:)

  VastaaPoista
 6. Voima-vauva! Ihana! Ja hyvä isi:) Oliko outoa käydä koulussa?
  Voimia sinne ja toivotavasti saadaa pian auto kuntoon niin pääseen näkemään tuon pienen söpöläisen! (ja kaikki muut söpöläiset tietenkin myös:))

  VastaaPoista
 7. Voi mikä ihanuus! Pus, pus, pus. Ja onnittelut tolkuttomasti myöhässä. Mä en ole vaan ennättänyt lukemaan mitään. Tulet huomaamaan jossain vaiheessa, että aika vaan menee eikä mitään ehdi ja kaiken unohtaa ja toimii hömpästi ja on maitoaivo ja tööt. Ihanaa, sekavaa aikaa =)

  VastaaPoista
 8. Hän on ihana! Mielettömän hienosti kannattelee tuossa toisessa kuvassa päätään!

  VastaaPoista
 9. Ja onhan se ihmisten oma asia jos ovat taikauskoisia ja salaavat nimeä, mutta mulla särähtää korvaan joka kerta kun luen Hesarista että joku lapsi on saanut kasteessa nimen... Muistan kun lukion filosofian tunnilla kapinoin kun maikka puhui jostain nimenantorituaaleista ja antoi esimerkiksi kasteen. Oli tietty pakko viitata ja sanoa (etenkin kun tiesi ettei kyseinen opettajakaan kuulunut kirkkoon), että kummasti vaan nimi löytyy niiltäkin joita ei ole kastettu ;)

  VastaaPoista